Džeri & Tifani

Na današnjoj radionici sa decom započela je jedna priča o dva mala jasena – Džeri i Tifani. Oni su ove godine, sa mnoštvom svojih rođaka, izrasli iz semena koje smo posejali u maju. Rasli su u jednoj velikoj šerpi. Kako je vreme prolazilo, šerpa je postala mala, grančice su im se preplitale i vapili su da izađu napolje. A i zima se približava. Kako bi nastavili da rastu i razvijaju se posle zimskog mirovanja,  morali smo da ih presadimo na bezbedno mesto.  Iskopali smo veliku rupu u zemlji.

Malo drveće jasena usadili smo u kontejnerske kese. Njih smo poslagali u iskopanu rupu i zalili. Sad čekamo da im opadne lišće pa da ih lišćem i pokrijemo kako se ne bi smrzli. Posle zime, u rano proleće, presadićemo ih u zemlju da slobodno rastu i postanu veliko i jako drveće.

Džeri i Tifani imaju posebno mesto u ovoj grupi jer ima je imena dao jedan dečak koji ih je pažljivo čuvao sve vreme trajanja ove radionice. Zašto baš Džeri i Tifani nije nam rekao. A nije ni bijtno. Ono što jeste je da su se deca izvanredno lepo provela u prirodi, uz rad, zabavu  i druženje. Neki su skupljali lišće, drugi su čistili suve borove iglice, treći tuje u lejama. Bilo je i valjanja po tek skupljenom lišću, sakrivali se, vijali, mnogo njih se oprobalo u ulozi fotografa (sve slike su oni fotkali, a bilo ih je mnooogo).

Ovo je priča koju su započela deca šestog razreda osnovne škole “Dositej Obradović” sa svojom nastavnicom biologije Draganom Sekulić. Živahna, vredna i pametna deca.

Radionice za decu se realizuju kroz Program za decu 2018. koji je podržan budžetom grada Sombora. 

RSS
Follow by Email
Facebook0
GOOGLE
YOUTUBE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 3 =