Ove sezone omladina je spremno dočekala početak radova u našem rasadniku. Kako je vreme imalo druge planove, malo se kasnilo sa aktivnostima, ali sve što smo planirali uradili smo.

Ovog proleća, u martu,  održali smo radionicu kalemljenja na procep, u kojoj smo oplemenjivali bagrem – u kuglastu formu (“globosa”) i  sibirski brest – u žalosnu formu (“ulmus glabra pendula”).

Pored navedenih radionica kalemljenja, u saradnji sa Poljoprivredno-prehrambenom školom, uz stručnu pomoć prof.Biljane Slavnić, održana je edukativna radionica sa malim goranima iz O.Š. “Avram Mrazović”, petaci sa nast. Sanjom Stefanović, u kojoj su srednjoškolci pripremili i ožilili reznice ukrasnog žbunja tokom zime, a zatim sa svojim gostima i usadili u školske leje.

Učenici srednjih škola – Poljoprivredna, Ekonomska, Tehnička i Gimnazija – provodili su subote radno, sa nama u rasadniku. Pored volonterskih akcija uređenja rasadnika posle zimske pauze, održali smo radionicu obuke za rad sa baštenskom mehanizacijom (kosačicom, trimerom, frezom i atomizerom). Radionica je osmišljena da obuči mlade da pravilno i bezbedno rukuju ovim alatima koji se koriste pri uređenju zelenila.

Ekonomska i Tehnička

Poljoprivredna

Tehnička

PoljoprivrednaGimnazija Poljoprivredna

Edukativne radionice su održali dipl.inž.šumarstva Petar Bogatinović i dipl.inž.poljoprivrede  Dragana Korać.

Radove nastavljamo u avgustu, kada krećemo sa novim zanimljivim aktivnostima.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Last modified: July 10, 2018