U subotu 16.novembra u Goranskom rasadniku organizovana je akcija sadnje drveća kojim je i završen projekat “Od edukacije do akcije” namenjen mladima, koji je podržan budžetom grada Sombora kroz program LAP za mlade 2019.

Učenici srednjih škola u Somboru, “Sv. Sava” i Gimnazije učestvovali su u akciji koja je počela u 14 časova, iako je bio radni, nastavni dan. Sadili su koprivić, javor, brezu, ginko i tuju. Ovim sadnicama, kao i drugim koje su proizvedene ili dopremljene u rasadnik, a neguju se dok ne postignu potrebnu starost, formiraće se arboretum sa raznovrsnim matičnim stablima. Deca i mladi će tako imati mogućnost da vide raznovrsno drveće i varijetete istih vrsta. Naglasak je na estetskom doživljaju koji bi arboretum jednog dana mogao da ponese. Rasadnik već sada delom poprima izgled šume i upravo se mogu pratiti promene koje se u tom procesu dešavaju, što je posebno interesantno za nastavu iz biologije. Naselili su se i novi stanovnici – fazani, veverice, zečevi, ptice.

Svi mladi koji su učestvovali u projektu pokazali su da imaju ekološku svest, odgovornost za prirodu i dobru volju da rade na očuvanju životne sredine. Kako smo i ranije mogli da zaključimo – potrebno im je samo to i omogućiti.

Blato?

Nije puno smetalo.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Tags: , , , , , , Last modified: April 3, 2022