Vrućine i komarci nisu nas omeli da sprovedemo akciju uređenja rasadnika. Učenici tehničke škole pretposlednji dan škole proveli su u rasadniku.

[supsystic-gallery id=22]

Prava edukacija treba da bude propraćena primerom. Posle tribine koju smo organizovali obeležavajući Dan zaštite životne sredine, gde se moglo čuti mnogo korisnih i aktuelnih činjenica u kakvom je zaista stanju naša životna sredina i kako se različite organizacije bore za njeno očuvanje, naše udruženje i dalje sprovodi edukaciju u prirodi, uz rad i druženje. Radom na uređenju rasadnika jača se duh i telo, usmerava ka angažovanju koje mladima ne sme da bude teret.

Mladi su preopterećeni informacijama, tehnologija uzima svoj danak pa nam mladež sve više sedi, ne kreće se dovoljno, ne zna da radi i najprostije poslove. Sve se to odražava na zdravlje, na razmišljanje i, u krajnjem slučaju, na međuljudske odnose. Nama nije cilj da se mladi opterete radom, ništa od naših aktivnosti nije obavezno, već da ih naučimo da ne zaziru od bilo kakve vrste posla, da se bore sa umorom, lenjošću, dosadom, bolom, vrućinom i …komarcima.

Priroda nije neprijatelj, deca treba da što više borave u prirodi, da rade kolike su njihove mogućnosti, kako bi ojačali i znali da cene i svoj i tuđi rad. Tome smo zaboravili da učimo decu.

Zato se i naš projekat za mlade i zove “Od edukacije do akcije” – nije dovoljno slušati, pričati, lajkovati, treba malo uložiti i svoj trud da bi se gradivo utvrdilo.

Projekat se finansira iz budžeta grada.

(Visited 23 times, 1 visits today)
Last modified: June 20, 2019