Prihvatimo odgovornost i sadimo šume

Korak bliže efikasnijoj zaštiti životne sredine

„Projekat “Prihvatimo odgovornost i sadimo šume” se sprovodi u okviru projekta Beogradske otvorene škole „Zeleni inkubator“, uz finansijsku podršku Evropske unije i Fondacije Fridrih Ebert.

Program podrške civilnom društvu za zaštitu životne sredine i održivi razvoj zajednica „Snažno zeleno“ je centralni deo trogodišnjeg projekta „Zeleni inkubator“ koji Beogradska otvorena škola sprovodi sa partnerima Mladim istraživačima Srbije i Inženjerima za zaštitu životne sredine.

Prihvatimo odgovornost i sadimo šume

Najava projekta

Početak realizacije projekta “Prihvatimo odgovornost i sadimo šume” najavljen je prvim zajedničkim sastankom proejktnog tima, partnera i saradnika u projektu.


Prihvatimo odogvornost i sadimo šume

Saradnjom do zelenijeg Sombora

Da postoji interesovanje građana somborske opštine za pošumljavanje, kao jedne od mera za ublažavanje nepovoljnih klimatskih uticaja, pokazalo se na nedavno održanom sastanku koji je organizovao Pokret gorana Sombor sa predstavnicima mesnih zajednica, ekoloških udruženja i gradske uprave u cilju uspostavljanja saradnje i jačanja kapaciteta lokalne zajednice u borbi protiv klimatskih promena