Programi za decu i mlade

 

Edukativne radionice

Projekti za decu sprovode se uz podršku grada Sombora u okviru LAP-a za decu. Svake godine organizujemo edukativne radionice u goranskom rasadniku gde deca zajedno sa nama, svojim roditeljima, učiteljima i nastavnicima provodili slobodno vreme kroz igru i istovremeno uče o rasadničkoj proizvodnji i nezi drveća i biljaka.

 

Deci i roditeljima smo omogućili da na jedan koristan i zabavan način provedu vreme u prirodi. Rasadnik u našim aktivnostima predstavlja deo edukativne platforme u kome se na praktičan način uči o prirodi, razvija pozitivan odnos prema svetu oko nas i jača svest o zaštiti životne sredine.

 

Svaki prostor u prirodi može biti jedna velika učionica. Razvojem društva malo smo zaboravili da je osnova svakog zdravog društva što duži boravak u prirodi i aktivnosti vezane za upoznavanje prirodnih zakona.

 

Zeleni kišobrani

 Projekat “Zeleni kišobrani” koji se realizuje kroz LAP za decu 2017.godine, namenjen je osnovcima i ima za cilj edukaciju, aktiviranje …
Detaljnije

Programi za decu i mlade

Kreativne radionice

Kreativne radionice se organizuju sa decom osnovnoškolskog uzrasta sa ciljem razvijanja kreativnosti, mašte, veštine rada sa raznim hobi alatima koji im omogućavaju da otkriju svoj hobi. 

 

Deca u današnje vreme ne rade dovoljno praktične stvari iz hobija što znatno slabi njihove motoričke i kognitivne kapacitete. Učeći ih da prave razne oblike i skulpture od prirodnih materijala stimulišemo ih da se upuste u kreativni svet hobija u kome imaju mogućnost da otkriju svoje skrivene sposobnosti i sklonosti. U ovim radionicama dajemo podršku prosvetnim radnicima koji vrlo često nemaju dovoljnih resursa za realizaciju ovakvih aktivnosti u školama.

 

Deci je neophodno posvetiti dovoljno vremena u ranom uzrastu kako bi im se pomoglo da otkriju svoje sklonosti, veštine, talente i uputiti ih na lični kreativni razvoj.

Iz našeg iskustva vidimo da deca odlično prihvataju ove vrste aktivnosti.

 
 
 

Od edukacije do akcije

Program od edukacije do akcije sprovodi se u saradnji sa srednjim školama i sa mladima koji žele da doprinesu unapređenju životne sredine u našem društvu.

Iako mladi deluju nezainteresovano za ekološke probleme naše iskustvo govori drugačije.

Mladi su itekako zainteresovani za očuvanje prirode, klimatske promene ih zabrinjavaju, žele da se uključe u društvene aktivnosti na poboljšanju uslova života u svojim mestima gde žive. Suočavaju se sa poteškoćama da se njihove potrebe
artikulišu na pravi način koji je njima prilagođen. Naš zadatak je da im damo lični primer.

 

 
mladisade
(Visited 174 times, 1 visits today)