Opštinski odbor Pokreta gorana Sombor 7.novembra započeo je završni deo projekta „Zajedno za mlade“ koji realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Centrom za individualni razvoj i unapređenje društva „Psihozon“, Opštinskim odborom Pokreta gorana Sombor i Somborskim edukativnim centrom uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Projekat treba da uključi mlade u društvene aktivnosti koje se sprovode u našoj opštini. Kako je goranski pokret u svom programu prvenstveno orijentisan na akcije pošumljavanja i ozelenjavanja tako ih u svojim aktivnostima sprovodi i ove godine.Prva akcija realizovana je uz pomoć volontera različitog uzrasta u prelepom i prostranom dvorištu gakovačke škole i vrtića gde je posađeno 53 sadnice drveća, vrbe, hrasta, jarebike, javora, dafine,…

Sledeće akcije odvijale su se u Staparu, vrtiću i školi, gde su vrtiću u pomoć pristigli roditelji mališana i sadašnji i bivši učenici ove škole. Učenici Poljoprivredno prehrambene škole, sa svojim profesorkama Biljanom Slavnić i Tijanom Skokić sadili su ukrasne sadnice drveća na ekonomiji svoje škole, ali i u vrtićima Bubamara, Đurđevak i Višnjica. Predrag Sušić, član pokreta, isekao je isušena i obolela stabla u dvorištu vrtića Bubamara. Do sada je u ovim akcijama posađeno preko 150 sadnica. Sledi sadnja u Kolutu, Riđici i Kljajićevu, zatim u O.Š. Dositej Obradović“ i dvorištu Poljoprivredne škole i preostalim vrtićima. Pozivamo sve volontere da nam se priključe u realizaciji ovog projekta. Kontakt podatke i najave akcija mogu se pronaći na sajtu i Fb stranici Pokreta gorana Sombor.

(Visited 26 times, 1 visits today)
Last modified: November 11, 2020